Rozbitá skla u pražských autobusů a tramvají. Jeden útočník střílel, druhý použil trekingovou hůl

PRAHA – Policie pátrá po dvou neznámých pachatelích pro podezření spáchání trestných činů. Jeden z nich rozbil ve Zbraslavi trekovou holí skleněnou výplň okna linkového autobusu. Druhý na autobus a tramvaje na Zahradním Městě rovnou střílel. Celková škoda na dopravních prostředcích je asi 150 tisíc korun. Pokud poznáváte aktéra prvního incidentu či máte informace k druhému případu volejte na linku 158.

„Rok odnětí svobody hrozí neznámému muži, který z dosud nezjištěných příčin úmyslně rozbil trekovou holí skleněnou výplň bočního okna příměstského autobusu č. 390 ve Zbraslavi“, informoval policejní mluvčí Jan Rybanský. Důvod jednání muže není zcela známý. Policie odhaduje, že muž se pravděpodobně chtěl pomstít řidiči autobusu, který mu nezastavil v zástavce. Svým výpadem proti autobusu způsobil škodu přesahující deset tisíc korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Incident se stal již první lednový den, ale pachatele se dosud nepodařilo najít. Policie proto žádá o pomoc veřejnost. Pokud podezřelého na záběrech poznáváte nebo víte, kde se nachází, kontaktujte linku 158. „Linku tísňového volání může využít i samotný muž, aby policistům vysvětlil důvod svého chování,“ doplnil mluvčí.

Střelba na autobus a tramvaje

Další případ se jeví o něco hrozivěji. Neznámý muž střílel 5. ledna na tramvaje a autobusy ve chvíli, kdy vozy projížděly zastávkou Nádraží Zahradní Město v Praze 10. Naštěstí nikoho nezabil a nezranil. „Zatím neznámý pachatel poškodil u dvou tramvají a jednoho autobusu městské hromadné dopravy celkem sedm bočních oken a způsobil tak škodu asi 130 tisíc korun,“ sdělil policejní mluvčí Jan Daněk a doplnil, že k poškození mohlo dojít vlivem střelby ze vzduchové zbraně.

Pachatel je tak podezřelý z trestného činu poškození cizí věci. „Jakékoliv svědectví k tomuto případu přijmeme na lince 158,“ dodal mluvčí.