Spoře oděný muž se opil a usnul na zemi, pomoc hlídky agresivně odmítal

BRNO – K lehce oděnému muži, který si přihnul a poté usnul na zemi u tramvajové zastávky spěchali strážníci v mrazivé noci. Místo vděku se ale dočkali nadávek a agresivního chování.

Kolemjdoucí nahlásil na linku 156 nehybného muže, který leží v chladné noci jen v kalhotách, tričku a mikině. Na místo dorazila hlídka, která dotyčného musela nejprve vzbudit, což se mu vůbec nelíbilo a odmítal komunikovat. Indicií byla rozbitá láhev vodky, která ležela vedle něj. Žádná viditelná zranění neměl, pobývat v mrazivé zimě jen v lehkém oblečení ale nebylo bezpečné.  „Když strážníci chtěli mladému muži pomoci se zvednout ze země, vulgárně je urážel a jeho agresivita vůči nim se stupňovala. Začal kolem sebe mávat pěstmi a pokusil se jednoho ze strážníků udeřit,“ popisuje tisková mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jakmile skončil v poutech, uklidnil se a svěřil hlídce, že nemá kam jít, je prokřehlý a necítí prsty na rukou. Muži zákona ho proto ihned zabalili do jednorázové deky a do příjezdu záchranářů monitorovali jeho zdravotní stav. Zdravotníci muže vyšetřili a za doprovodu strážníků převezli sanitkou do nemocnice.