Valašskomeziříčské děti uchvátila obří zeměkoule

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Valašskomeziříčská radnice připravila pro žáky místních škol jednu zajímavou novinku. Zakoupila totiž obří model zeměkoule, který má v průměru čtyři metry.

Nafukovací Země bude sloužit pro výuku a detailně představí dětem naši planetu. „Když jsem se ve škole učila zeměpis, měli jsme k dispozici malý glóbus nebo papírovou mapu. Jen těžko jsme si tak dokázali představit, jak Země skutečně vypadá. Proto mě obří nafukovací model naší planety hned zaujal. Jedná se totiž o skvělou interaktivní pomůcku, která školám pomůže s výukou nejen zeměpisu,“ je přesvědčena místostarostka Yvona Wojaczková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Město model pořídilo díky dotaci v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání a jeho cena činila 40 tisíc korun. Zeměkoule je sestavena z reálných satelitních snímků. Bude využita i v rámci akcí pro veřejnost, jako jsou Den Země či festival Světlo Valmez. Skvělá podívaná to totiž není jen ve dne, ale i v noci, kdy jde aktivovat LED osvětlení.