Chystají se další práce na obchvatu

RYCHNOVSKO – Vzhledem k dopravní situaci ve městě začaly skoro před třemi lety stavební práce na obchvatu, nyní se schyluje k druhé etapě. Ta bude technicky náročnější, ve výsledku půjde o investici za stovky milionů.

Nejpozději v únoru by měla začít druhá etapa prací na obchvatu města Opočno, dojde tak k propojení první části od kruhové křižovatky U Jordánku s výpadovkou na Třebechovice pod Orebem a Hradec Králové. Většina prací řidičům situaci nezkomplikuje až na závěrečné dokončení. Práce na první části obchvatu začaly na jaře roku 2019, dokončeny byly v létě 2020 a stály zhruba 150 milionů. Druhá etapa prací by měla trvat zhruba tři roky a vyžádá si investici přesahující částku dvě stě milionů korun. „Již tak velké dopravní zatížení města ještě vzroste po dalším rozšíření průmyslové zóny Solnice – Kvasiny. Přeložka je významná vzhledem k dopravnímu napojení na nově dokončenou dálnici D11 do Jaroměře a také jako přístupová komunikace do Orlických hor,“ dodává hejtman Martin Červíček.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.