Na lyžovačku do Jeseníků vás o víkendu zaveze nový Skibus

JESENÍKY – Chcete si užít lyžovačku nebo výlet v Jeseníkách a neotravovat se s parkováním na přeplněných parkovištích? Můžete využít nový Skibus, který od minulého víkendu jezdí mezi Šumperkem a Jeseníkem.

Turisté a lyžaři, kteří zamíří do Jeseníků, můžou využít na cestu do hor nový Skibus. Spoje jezdí každý víkend, a to od 8. ledna do 13. března. Skibus jezdí mezi Šumperkem a Jeseníkem, mezi 13 zastávkami nechybí Kouty nad Desnou, Červenohorské sedlo či Bělá pod Pradědem. Jízda po celé trase trvá zhruba 80 minut. První spoj ze šumperského autobusového nádraží vyjíždí v 8.05 hodin, poslední míří do Jeseníku v 16.05 hodin.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Skibus by měl sloužit především všem milovníkům zimy, zimních sportů, a to především bílé stopy. Ti se díky němu pohodlně dostanou do vrcholových partií Jeseníků a mohou si tak užít nádherné výhledy z jesenické lyžařské magistrály,“ uvedla Iva Glacová, projektová manažerka společnosti Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu, která Skibus zajistila.

Skibusy jsou součástí integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje.