Nemocnice očekává nárůst počtu pacientů s covidem

HRADEC KRÁLOVÉ – Loňský rok byl kvůli covidu pro zdravotníky velmi namáhavý, i prognóza na první měsíce nového roku nevypadá příznivě. V současné době se proto v královéhradecké nemocnici připravují na příliv pacientů infikovaných variantou omikron.

V královéhradecké fakultní nemocnici je nyní hospitalizováno okolo sedmdesáti pacientů s COVID-19, stav třetiny z nich si vyžádal umístění na jednotkách intenzivní péče. V blízké době se předpokládá, že naroste počet lidí infikovaných variantou omikron, proto je nemocnice připravená opět navýšit počet oddělení, která se budou starat o covidové pacienty. Centrum i nadále pokračuje v očkování občanů, za minulý rok bylo podáno skoro dvě stě patnáct tisíc vakcín proti COVID-19. „Velmi vysoké počty provedených testů a podaných dávek vakcín svědčí o mimořádném nasazení zaměstnanců nemocnice a dalších, kteří nám v loňském roce pomáhali,“ dodává ředitel FN HK Vladimír Palička.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.