Pětkrát porušila zákaz řízení, teď jí hrozí dva roky natvrdo

TŘEBÍČ – Tak dlouho ignorovala žena z Třebíčska zákaz řízení, až putovala z auta rovnou do policejní cely. Její poslední jízda skončila minulý týden poté, co ji policisté popáté přistihli za volantem. Devětadvacetiletá žena byla obviněna z trestného činu a hrozí jí dva roky za mřížemi.

Pomyslné ucho se utrhlo v pátek 7. ledna kolem půl jedenácté dopoledne, když policisté v Moravských Budějovicích kontrolovali na ulici Partyzánská vozidlo Opel. Jeho řidička pro ně byla známou firmou, neboť již v minulosti řešili řadu jejích prohřešků. Od loňského podzimu měla navíc na tři roky uložený zákaz řízení. Nyní se odmítla podrobit testu na drogy i lékařskému vyšetření, což znamenalo další přestupek. Test na alkohol měla negativní.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. 

Mladou ženu přistihli policisté při řízení už popáté. „Automobil řídila také na začátku ledna v Třebíči, na konci prosince v obci Častohostice, o necelý týden dříve v Moravských Budějovicích a na konci listopadu ji zastavili policisté také v Telči. Žena se bezdůvodně odmítala podrobit testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou a v jednom případě byla pod vlivem alkoholu,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Všechny případy řešili policisté jako trestné činy a přestupky, žena však dávala znovu a znovu najevo, že s řízením přestat nehodlá. Nebyly to však jediné prohřešky, povedená řidička měla za sebou pestrou trestní minulost a až do roku 2024 byla v podmínce.

Případ si převzali třebíčští kriminalisté. „Devětadvacetiletá žena z Třebíčska byla obviněna ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ sdělil vedoucí oddělení obecné kriminality Milan Špaček. Nenapravitelná řidička tak skončila ve vazbě a následně ji policisté převezli do věznice.

„Za uvedený trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodala Jana Kroutilová. Případ kriminalisté dále vyšetřují.