Srážka vlaku s osobou na Plzeňsku. Policie oběť nehody nemohla najít!

PLZEŇSKO – Několik hlídek policistů včera před devatenáctou hodinou vyjelo k nahlášenému místu železniční nehody, která se stala na železniční trati mezi zastávkami Srby – Nepomuk Dvorec.

Dle strojvedoucího vlaku na trase Plzeň – České Budějovice zřejmě došlo ke srážce nějaké osoby. Po zastavení vlaku strojvedoucí nalezl v blízkosti kolejiště tašku s rozházeným nákupem a kšiltovku. Policisté včetně psovoda a několika jednotek hasičů začali neprodleně propátrávat okolí železniční trati. „V daném úseku se jednalo o složitý terén, neboť železniční trať je na strmých náspech, které jsou porostlé hustými křovinami. I po opakovaném propátrání okolí trati nebyla nalezena žádná osoba,“ popsala situaci mluvčí policie Eva Červenková. „Současně policisté z obvodního oddělení Nepomuk díky osobní a místní znalosti pojali podezření, že by se mohlo jednat o osobu, která přebývá v nedalekém drážním domku a často si zkracuje cestu po trati,“ pokračovala Eva Červenková.

V drážním domku policisté až po několika marných pokusech kontaktovali pětatřicetiletého muže, který byl silně pod vlivem alkoholu. Řekl jim, že nestačil uskočit před vlakem a ten ho škrtl o levý bok. Kvůli obavě z vnitřního krvácení byl muž záchrankou odvezen na lékařské ošetření. „U jednadvacetiletého strojvedoucího vlaku byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem, zraněný muž dechovou zkoušku odmítl. Jednokolejná trať byla zastavena na několik desítek minut. Sražený muž je podezřelý ze spáchání přestupku o drahách, za který mu hrozí pokuta až do výše 10 tisíc korun a dále uhrazení nákladů za zastavení provozu železnice,“ uzavřela policejní mluvčí.

Zdroj: PČR