Zmatený muž se navzdory mrazivým teplotám svlékl na tramvajové zastávce

BRNO – O nedělním večeru obdrželo operační středisko městské policie telefonát od řidiče trolejbusu, který nahlásil zmateného muže jen ve spodním prádle. Dotyčný vykazoval známky duševní poruchy, putoval proto do nemocnice.

V mrazivých teplotách se pětačtyřicetiletý muž na zastávce v Křenové ulici začal svlékat, což vyděsilo řidiče natolik, že raději zavolal na pomoc strážníky. Ti pochopili, že se nejedná o otužilce ve chvíli, kdy si všimli, že má na sobě jen spodní prádlo a bez důvodu si začal vyzouvat a zase nazouvat boty. Viditelná zranění neměl, ale vzhledem k mínusovým teplotám byl prokřehlý. „Hlídka ho zabalila do izotermické fólie a jednorázové deky, aby se trochu zahřál,“ doplňuje tisková mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková. Požití alkoholu a drog nic nenasvědčovalo, proto strážníci nabyli dojmu, že jde pravděpodobně o psychický problém. Na místo byla přivolána záchranná služba, která rozhodla o převozu do nemocnice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.