Autobusová linka 32 ve Zlíně znovu mění jízdní řády

ZLÍN – Cestující ve Zlíně si od nového roku musí zvykat na nové trasy autobusových linek 31 a 32. Právě u druhé zmíněné dojde od příštího týdne k dalším změnám. Lidé by se poté měli například snadněji dostat ráno do školy i do zaměstnání.

Linka 32 od 1. ledna spojuje místní část Kudlov s centrem Zlína, čtvrtí U Majáku a Filmovými ateliéry. Od 17. ledna dojde k uspíšení odjezdů současných spojů v ranní špičce o 3 až 5 minut. Cestující tak budou mít dost času na přestup na trolejbusové linky v centru města. Přibude také školní spoj z Kudlova v 7:38, který povede přes zastávku Zimní lázně a Školní a skončí u Sportovní haly v 7:58.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Poslední změnou bude uspíšení večerních spojů kolem 10. hodiny z Filmových ateliérů. „Měli o to zájem zástupci firem, jejichž zaměstnanci potřebují po skončení odpolední směny lepší návaznost na meziměstské autobusové linky. Všechny spoje linky 32 z Filmových ateliérů po 21:30 byly uspíšeny o 10 minut s výjimkou posledního ve 23:00, který zůstává v původní časové poloze,“ popsal mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Přijaté změny jsou reakcí na poznatky z prvních deseti dní provozu. „Je poměrně obtížné u nové linky nebo u linky, kde se zásadním způsobem změnilo trasování, na první pokus nastavit jízdní řády tak, aby zcela vyhovovaly většině cestujících a respektovaly také všechny vzdálenější přestupní vazby, časy nástupů do zaměstnání a podobně. Je to i případ linky 32. Pečlivě jsme sledovali první dny jejího změněného provozu a vážně se zabývali všemi připomínkami, které přicházely od cestujících i firem. Výsledkem bude dílčí změna jízdních řádů, která vstoupí v platnost velmi rychle – již od pondělí 17. ledna,“ vysvětlil vedoucí dispečer Jan Tesař.