Další podvod s kryptoměnou. Žena přišla o více než půl milionu korun

TRUTNOVSKO – Toto úterý se na policisty obrátila nešťastná žena, která se stala obětí šejdíře. Ten pomocí vzdáleného přístupu k počítači, čerpal neoprávněně peníze z elektronického bankovnictví poškozené. Pachateli za tento čin hrozí až 5 let za mřížemi.

Žena vyšetřovatelům sdělila, že si na internetu našla zajímavou nabídku jedné společnosti na investování do kryptoměny. Neváhala, a jak emailovou, tak telefonickou komunikací se snažila získat co nejvíce informací. Dle nich si do svého počítače nainstalovala software, který umožňoval vzdálený přístup.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. 

„Po vzájemné domluvě s „pachatelem“ za účelem investice do kryptoměny a následného vyplacení zisku se přihlašovala do svých internetových bankovnictví a podvodník prostřednictvím vzdáleného přístupu zadával jednotlivé odchozí transakce na různé bankovní účty, a tedy veškeré odchozí transakce probíhaly za jejího dohledu a s její aktivní účastí,“ říká mluvčí policistů Šárka Pižlová.

Podvod, který připravil ženu o 550 tisíc korun, nyní řeší trutnovští policisté.