Můžu vám nabídnout trochu marihuany? Otázal se mladík policistů, kteří ho přišli zkontrolovat

PRAHA – Pražská policie vyjela na Prahu 4 po telefonickém oznámení, že po paneláku chodí blouznící muž. Ten zvonil na své sousedy a prosil je o odpuštění. Mladík policistům nejprve neotvíral, ale pak dle svých slov uslyšel ťukání boží. Pozval je dovnitř a nabídl jim nevšední dárek, marihuanu ze své pěstírny i halucinogenní houby.

Přivolaná policie na místě nikoho podle popisu volajícího nenašla, ale jeden z nájemníků ji nasměroval ke správným dveřím. „Hlídka zazvonila na zvonek, zaklepala, avšak nikdo dlouhé minuty neotevíral. V bytě byl ale slyšet pohyb a tak jim bylo jasné, že tento muž je stále uvnitř,“ oznámil mluvčí policie Richard Hrdina. Muž odpovídající popisu z oznámení nakonec asi po deseti minutách otevřel.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Na dotaz, proč tak dlouho neotevíral dveře odpověděl, že až teď uslyšel ťukání boží a tak šel otevřít. Pozval policisty dál a za dveřmi se jich zdvořile zeptal, zda-li může nabídnout trochu marihuany,“ uvedl Hrdina. Když jedenadvacetiletý mladík uviděl nechápavé pohledy policistů na svou neobvyklou nabídku, zavedl je do ložnice, kde měl plně vybavený pěstírenský stan se třinácti rostlinami konopí. „Z jeho chování jim bylo jasné, že o kvalitě jeho výrobků není pochyb, a tak se ho zeptali, jestli nemá ještě nějaké drogy v bytě. „No jasně“ odpověděl muž a zavedl policisty do kuchyně, kde měl v nasušené lysohlávky,“ dodal mluvčí.

Když se policisté mladíka doptávali, proč obchází sousedy a prosí je o odpuštění, odpověděl jim, že má smlouvu s ďáblem a přimlouvá se za něj Bůh. „Muž byl převezen do psychiatrické léčebny a je podezřelý ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedl mluvčí s dodatkem, že v případě odsouzení může strávit až pět let za mřížemi.