Policie hledá novou generaci. Náborová tramvaj sveze v Brně první cestující

BRNO, JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Policisté hledají novou generaci. V rámci krajského policejního sboru končí službu silné ročníky, které nastoupily v devadesátých letech. V roce 2020 skončilo většinou po dlouholeté službě 109 policistů, o rok později to bylo už 223 mužů zákona.

Policie řeší nedostatek nové krve už několik let intenzivní náborovou kampaní. „V současné době některé aktivity organizujeme v on-line školení. Pracujeme i se středoškolskými studenty třetích a maturitních ročníků, kteří nechtějí pokračovat ve vzdělávání na vysoké škole,“ popsal policejní mluvčí Pavel Šváb. Přes všechnu snahu policie má stále 201 volných míst. Jedním z dalších projektů, na kterém spolupracuje se Zdravotní pojišťovnou MV ČR a Dopravním podnikem města Brna, je i  náborová tramvaj. Vůz VarioLF2 s evidenčním číslem 1114 bude od středy vozit cestující ulicemi Brna. „Očekáváme od ní, že zvýší počet uchazečů o služební poměr. Není cílená jen na Brňany, oslovit pomůže i  obyvatele jiných regionů, kteří do Brna jezdí za prací, studiem či zábavou,“ řekl ředitel Krajského ředitelství policie Leoš Tržil u příležitosti uvedení tramvaje do provozu. Další informace k náboru najdete zde.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.