Proočkovanost ve Zlínském kraji překročila 60 procent

ZLÍNSKÝ KRAJ – Očkování proti onemocnění covid-19 ve Zlínském kraji překročilo hranici 60 procent. Zájem o vakcínu se zvýšil od začátku ledna, od pondělí mají lidé také možnost nechat se očkovat v nově otevřeném centru v Otrokovicích.

Mezi naočkovanými dostalo 34 procent obyvatel kraje ukončovací dávku a 25 procent i posilující dávku. První dávkou je naočkováno pouze 1,3 procent lidí.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Od 10. ledna je v provozu nové očkovací místo Renturi s.r.o. v Otrokovicích. Zájemci ho naleznou v městské poliklinice na ulici Osvobození a je zde možné dostat vakcínu bez předchozí registrace.

Zájem o očkování se od začátku ledna zvyšuje ve všech 13 očkovacích místech v kraji. „Na místech bez nutné předchozí registrace vás zdravotníci naočkují na počkání, v exponovaných časech se tady ale mohou tvořit menší fronty. V nemocnicích je čekací doba jeden den až týden. Na první dávku se lze většinou objednat do 48 hodin, na třetí posilující dávku bývá volný termín zpravidla do týdne,“ uvedl krajský koordinátor pro očkování Michal Čechmánek.