Středočeský kraj: Vše funguje, jak má. Na omicron jsme připraveni! A jak od zítřka s dopravou?

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Již podruhé v novém roce zasedal Krizový štáb Středočeského kraje v čele s hejtmankou Petrou Peckovou, aby projednal aktuální situaci a další možný další vývoj.

Po jednání krizového štábu zaznělo: „Vše funguje, jak má. Na nástup omikronu jsme připraveni!“ Složky IZS mají nastavená režimová a organizační opatření. Je možné zasáhnout do provozu veřejné dopravy, krizové scénáře mají i silničáři. K opatřením vyzvali i poskytovatele nezbytných služeb.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

 Riziko na PID

Středočeský kraj rovněž reaguje na dramatický nárůst omikronu systémovým opatřením, které zajistí maximální možnou míru zabezpečení provozu veřejné hromadné dopravy na území kraje. Prioritou bude udržet školní spoje a spoje ve špičkách. Pokud by to bylo nutné, od zítřka je možné přejít na prázdninový provoz – ovšem bez omezení školních spojů.

Na lítačce

S platností od 13. 1. 2022 bude na webu PID cestujícím k dispozici seznam všech spojů, u kterých hrozí potenciální riziko zrušení i s označením pravděpodobnosti s ohledem na počet nemocných řidičů. Dispečink bude ve spolupráci s dopravci tento seznam denně aktualizovat. Informace budou k dispozici i na sociálních sítích a v aplikaci PID Lítačka.

Ve Středočeském kraji testy odhalily testy v úterý 2027 nakažených, minulý týden ve stejný den to bylo 1329. Sedmidenní incidence v kraji je tak na úrovni 517 nakažených na sto tisíc obyvatel a hodnota reprodukčního čísla je 1,22. K aktuálně nejvíce zasaženým okresům se řadí Praha-západ (847 nakažených na sto tisíc) a Praha-východ (707 nakažených na sto tisíc).