V Bíteši řádili dva opilci, po rozbití dveří ohrožovali obyvatele domu

VELKÁ BÍTEŠ – K řádění dvou opilých mužů ohrožujících další lidi vyjížděli v úterý večer policisté ve Velké Bíteši. Oba muži, kteří násilím vnikli do jednoho z domů, skončili na záchytce a nyní čelí podezřelí ze dvou přestupků.

Incident se odehrál v úterý 11. ledna před půl devátou večer v domě na Masarykově náměstí ve Velké Bíteši. Podle telefonátu z tísňové linky se zde měli nacházet dva opilí muži napadající jiné osoby.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. 

Na místo neprodleně dorazila policejní hlídka, takže ke zranění osob nedošlo. „Policisté u opilých mužů provedli dechové zkoušky. Dvaatřicetiletý muž nadýchal 3,53 promile alkoholu a jednatřicetiletý muž 2,63 promile,“ uvedla mluvčí policie Stanislava Rázlová. Při svém řádění muži rozbili skleněnou výplň dveří, jejíž cena byla následně vyčíslena na dva tisíce korun.

„Vzhledem k tomu, že vznikla důvodná obava, že budou muži nadále v jednání pokračovat, policisté je zajistili a eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,“ dodala mluvčí. Oba muži jsou podezřelí z přestupku proti občanskému soužití a proti majetku.