Ve Štýřicích vznikne přístavba obchodního centra

BRNO – Mezi ulicemi Vídeňská, Strážní a Vsetínská plánuje investor přístavbu stávajícího obchodního centra. Vznikne zde několik staveb včetně bytů i hřiště.

Na nároží ulic Vídeňská a Strážní přibyde polyfunkční objekt s 11 patry, mezi Strážní a Vsetínskou vznikne šestipatrová budova. Třetí stavbou bude bytový dům s 63 byty a jako poslední v řadě nástavba obchodního centra, kde se plánuje hřiště se zázemím. Nezapomene se ani na parkovací místa a veřejné prostranství.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ke stavbě se vyjádřilo také Brno, které požaduje, aby s ním byla sepsána smlouva o spolupráci, která vyřeší záruky za vybudování, budoucí vlastnictví a správu zpevněných ploch, které budou součástí veřejného prostranství, vedení veřejného osvětlení a zeleně. „Záměr je vhodným doplněním funkce bydlení a nového veřejného prostranství včetně nových obchodních prostor a průchodů ve vnitřním městě hned vedle zastávky MHD. Podmínkou jsou i nové výsadby zeleně a zelené střechy,“ přiblížil radní pro územní plánování a rozvoj města Brna Filip Chvátal. Pokud investor splní všechny podmínky, nemá město ke stavbě žádné další připomínky.