Video: Opilý šestadvacetiletý šofér spal v křižovatce. Po probuzení od policistů z místa ujel

NÁCHODSKO – Na jedné z křižovatek v obci Slavíkov, si všimli policisté stojícího osobního auta Volkswagen Bora. Vozidlo bylo nastartované a mělo spuštěný pravý blinkr. Za volantem seděl mladý muž, který na výzvy policistů nereagoval.

K události došlo uplynulou neděli, o půl čtvrté ranní. „Policisté se klepáním na okno pokusili muže vzbudit. Ten však vůbec nereagoval. Probudil se, až když policisté otevřeli dveře a začali na něho mluvit. Přibližně po pěti minutách začal komunikovat, choval se však zmateně a mluvil zpomaleně,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. 

Během kontroly, muž náhle sešlápl pedál plynu a vysokou rychlostí začal policistům ujíždět směrem k Horní Radechové. Policisté začali hříšníka okamžitě pronásledovat. Opilý šofér však ujel necelých 500 metrů, v křižovatce při odbočování vpravo nezvládl řízení a narazil do opěrné betonové zdi. Přesto však nehodlal svou jízdu ukončit. Z místa se snažil rychle ujet, ale jeho vozidlo po 150 metrech vypovědělo službu.

Muž, který nepředložil řidičák nadýchal 1,6 promile alkoholu, jeho velkým štěstím bylo, že se nezranil. Šofér se nechtěl podrobit druhé dechové zkoušce, ale podrobil se lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Na osobním autě byla odhadnuta škoda na 40 tisíc a na zdi 10 tisíc korun. „Pokud rozbor krve prokáže přítomnost alkoholu v krvi nad 1 promile, čeká muže obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což může jít až na 3 roky do vězení,“ dodává mluvčí.