Brno připravilo kampaň upozorňující na Milostivé léto

BRNO – Do 28. ledna mají díky akci Milostivé léto dlužníci čas splatit své závazky a vyhnout se tak velkým sankcím za exekutory. Na tuto problematiku nyní upozorňuje kampaň vedená městem Brnem.

„Krátce před vánočními svátky jsem ubezpečil veřejnost a média, že na leden připravíme informační kampaň, jejímž cílem bude zvýšení povědomí o akci Milostivé léto. Vše již běží, a my tak máme možnost všechny, jež tíží závazky vůči veřejnému sektoru a s nimi související exekuce, znovu upozornit, že do 28. ledna 2022 mohou zaplatit pouze dlužnou jistinu a jednorázový poplatek exekutorovi,“ řekl náměstek primátorky města Brna Tomáš Koláčný.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Momentálně běží spoty v brněnském a jihomoravském vysílání Hitrádio City, Rádio Blaník, Rádio Krokodýl, Rádio Beat a Evropa 2. V městských částech Brno-jih, Brno-Líšeň, Brno-sever, Brno-Slatina, Brno-střed, Brno-Vinohrady a Brno-Židenice je umístěno 19 velkoplošných reklam, do tramvají a trolejbusů bylo dodáno 100 letáčků, další jsou umístěny v poradně Socio Info Point na Kolišti a v Informačním středisku Magistrátu města Brna. Na webu města přibyl reklamní banner odkazující na webové stránky provozované Člověkem v tísni.

V případě Magistrátu města Brna je evidováno 8 849 exekucí, které můžou obyvatelé v rámci Milostivého léta vyřešit. Všechny dlužníky magistrát obesílá dopisem, kromě těch, kteří mají adresu nahlášenou na Husově 5. Pro ty právě slouží tato kampaň, aby se k nim informace co nejdříve dostaly. Mimo ni město provedlo ještě další kroky, a to vyvěšení na stránkách Brna, obeslání sociálních služeb a zaslání dopisu starostům všech městských částí.