Chlapec se ztratil své matce, omylem nastoupil do jiné tramvaje

BRNO – Včera odpoledne v centru města nešťastnou náhodou nastoupil desetiletý chlapec do jiné tramvaje než jeho matka. Ta se ho ihned vydala hledat, mladík mezitím přijel na konečnou zastávku, kde se ho ujali strážníci.

Vyděšená žena ihned na další zastávce vystoupila a vydala se jeho směrem, chlapec už mezitím však změnil směr jízdy, takže bylo nemožné ho dostihnout. Dojel až na zastávku v Technologickém parku, kde řidička tramvaje pomocí dispečinku přivolala hlídku městské policie. „Dítě nám přiznalo, že důvodem jeho nesoustředěnosti byla rozmíška s maminkou. Nadiktovalo nám její jméno a adresu a také si vzpomnělo, že kousek odsud pracuje jeho tatínek,“ popisuje tisková mluvčí Markéta Skřivánková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hlídka chlapce posadila do služebního vozidla a zamířila s ním na uvedenou adresu. Tam vyhledala jeho otce a předala mu šťastné dítě. Ten ihned informoval manželku, že je jejich syn v pořádku a strážníkům s úlevou poděkoval za pomoc.