Dálnici D35 na Olomoucku letos čeká oprava dvou úseků za stamiliony

OLOMOUCKO – Ředitelství silnic a dálnic letos plánuje opravit mosty a povrch dálnice D35 poblíž Olomouce, informoval server zdopravy.cz. První práce by měly začít v dubnu, řidiči by měli počítat s omezeními.

Dálnici D35 poblíž Olomouce letos čekají opravy mostů a povrchu. První práce by měly začít v dubnu, kdy se silničáři pustí do oprav úseku mezi 288. a 292. kilometrem, to znamená asi od Daskabátu za Velký Újezd. Práce potrvají až do června a vyjdou na téměř 260 milionů korun. Opraví se pravý jízdní pruh, systém odvodnění a závěr mostů. Vozovka zde podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) potřebuje opravy kvůli poruchám cementobetonového krytu. „Ty tvoří zejména rozpad betonu na příčné spáře, která se vyskytuje ve stádiu trhlin až výtluků. Dále jsou pak na místě mapové trhliny a podélné trhliny,“ uvádí podle serveru silničáři na svém webu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Až opravy skončí, přesunou se stavbaři na další úsek. V srpnu začnou práce těsně před exitem 272 Nemilany. Zde projdou opravou mosty a přilehlá silnice. ŘSD teprve zpracovává projektovou dokumentaci, takže přesně nezná cenu zakázky.

Řidiči na D35 na Olomoucku by se tak měli připravit na omezení, počítá se, že provoz bude vždy přesměrován do druhého jízdního pásu.