Kdo zabil Zlobábu a proč se všichni ve vesnici kryjí?

Obyvatele vesničky Jeníkov čeká další schůze, která se v horkém odpoledni pravděpodobně protáhne. Jedním z témat je nový vodovod a vše se nakonec stočí k Marii Kloboučkové, jež v očích svých sousedů vše bojkotuje. A protože není na schůzi přítomná, „dojdou“ si pro ni až k ní domů.

Po chvíli hledání je tělo paní Kloboučkové nalezeno ve vyschlé studni. Na místo dorazí tým vyšetřovatelů a Kateřina Vlčková začne okamžitě uplatňovat svůj systematický přístup, čímž nepotěší ani své kolegy, ani obyvatele vesnice, z nichž se ze všech stanou podezřelí. Kdo nenáviděl paní Kloboučkovou natolik, aby ji zabil? Byl to snad starosta Jaromír Lokaj v podání Marcela Vašinky, který potřebuje získat pro obec dotace na vodovod, nebo někdo z tria sousedů Tomáš Hrachovec – Vladimír Škultéty, Karel Kuchař -Václav Maixner nebo Jan Dědič – Jiří Krejčí? Každý by měl určitě svůj motiv.

Byla to loupež, boj o dědictví, důsledek hádky nebo snad pomsta? Nebo stojí za její smrtí místní omladina, kterou hlásila zlobába policii kvůli rozdělávání ohňů u zříceniny? Všichni podporují jeden druhého, a bude tak obtížné tenhle pletenec lží a nepřesností rozmotat. Kriminalisté, hlavně tedy Petr Bach v podání Martina Hofmanna, tak musejí použít i velmi svérázné vyšetřovací metody.

Kromě tohoto uzavřeného případu nahlédnou diváci i pod pokličku věcí minulých a odhalí tak pěkný propletenec vztahů ve Veselé.