Muž neoprávněně pobíral covidové příspěvky na zaměstnance, přišel si tím skoro na milion

ZLÍN – Zlínská společnost a její majitel z Olomoucka čelí obvinění z dotačního podvodu. Podle kriminalistů měl muž zneužít dotací z programu Antivirus, čímž připravil úřad práce téměř o jeden milion korun.

Muž jako jediný jednatel zlínské společnosti uzavřel s úřadem práce dohodu o poskytnutí příspěvku z programu Antivirus. Měl tím získat částečnou úhradu mezd pro zaměstnance kvůli uzavření společnosti a nemožnosti vykonávat práci. „Podmínkou uhrazení nákladů na mzdy bylo zaplacení pojistného za zdravotní pojištění, sociální zabezpečení a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti za zaměstnance uzavřeného podniku. Ve vyúčtování, které jednatel předkládal pravidelně každý měsíc v období od dubna roku 2020 do ledna roku 2021, však záměrně uváděl nepravdivé údaje o zaplacení veškerého pojistného za zaměstnance, přičemž toto pojištění ve skutečnosti neplatil,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Muž má v rejstříku trestů už tři záznamy pro majetkovou trestnou činnost. V případě odsouzení za dotační podvod by mohl skončit až na 5 let za mřížemi.