Na Prostějovsku se srazil vlak s osobním autem

PROSTĚJOVSKO – Hasiči na Twitteru dnes ráno informovali o svém zásahu na železniční trati na Prostějovsku, kde se srazil na přejezdu vlak s osobním autem. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, od začátku roku je to již čtvrtá nehoda na železnici v Olomouckém kraji.

„Právě zasahujeme na železniční trati mezi Smržicemi a Kostelcem na Hané, kde se na přejezdu srazil vlak s osobním autem,“ informoval dnes ráno na Twitteru Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje. Nehoda se stala po 6. hodině ráno na nechráněném železničním přejezdu, naštěstí se obešla bez zranění. Ve vlaku podle hasičů cestovalo 28 lidí, kterým zajistili dopravu na nádraží v Prostějově. Provoz na trati byl obnoven asi v 9:30 hodin.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Od začátku roku je to v Olomouckém kraji již čtvrtá nehoda na železnici. Podobná nehoda se stala včera večer na trati mezi Senicí na Hané a Cholinou na přejezdu u Odrlic na Olomoucku, vlak se zde srazil s dodávkou, při nehodě se nikdo nezranil. Další dvě podobné nehody se staly minulý týden na Šumpersku a na Olomoucku – v neděli u Bohdíkova na Šumpersku se srazil spěšný vlak s osobním autem. Řidičce auta se podařilo ještě před srážkou z auta uniknout, asi 200 cestujících z vlaku bylo evakuováno. O dva dny dříve, v pátek, se srazilo osobní auto s vlakem na přejezdu v Hlubočkách u Olomouce, řidička a strojvůdce se při nehodě lehce zranili.