Na Vsetíně vedou tradiční jména, nejvíce se narodilo Aniček a Matyášů

VSETÍN – V loňském roce přibylo 219 nových malých obyvatel Vsetína. Převahu měla děvčata, kterých vykouklo na svět 110. Nejčastějšími jmény dávanými v roce 2021 byla Anna a Matyáš.

Téměř všechna miminka se narodila v porodnici, pouze jedno přišlo na svět doma. „Jsme rádi za přírůstky našich obyvatel. Počet loni narozených malých Vsetíňanů odpovídá roku 2019, kdy se narodilo 218 občánků našeho města,“ uvedla místostarostka Simona Hlaváčová. Rodiče vybírali hlavně tradiční jména. Po třech letech nadvlády Jakuba se do popředí dostal Matyáš, kterých se narodilo šest. Lukášů, Sebastianů a Vojtěchů vykouklo na svět pět, dalšími v pořadí byli Jakub, Tobiáš, Jan a Adam.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

U děvčat se po roční pauze dostala na první místo Anna v sedmi případech, následovaná Julií, Terezou, Eliškou, Amálií, Marií a Rozálií. Statistiky si vede také vsetínská porodnice, u které dominovali Jakub a Eliška a dále Vojtěch, Jan a Matyáš u kluků a Tereza, Anna, Karolína, Julie a Nela u holčiček. Nechyběla ani netradiční jména, například Ernest, Rafael, Ruben a Saleem, dále Aileen, Jenovéfa, Zara a Loraine.