Porodnost v Ostravě loni stoupla. Také víme, jaká byla nejčastější jména miminek

OSTRAVA – Oproti roku 2020 stoupla v roce 2021 v Ostravě porodnost o 118 dětí. Celkem se jich v loňském roce narodilo 5419. Z celkového počtu porodů se v Ostravě v roce 2021 narodilo 2797 chlapců a 2622 děvčat. Mezi novorozenci je také 118 dvojčat.

K nejčastějším jménům, která rodiče dávali loni novorozeným děvčátkům, patří Eliška a Ema. Mezi chlapeckými jmény zaujímají první příčky Jakub a Jan.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Velké oblibě se těší mezi rodiči také holčičí jména Viktorie, Anna, Tereza, Laura, Natálie, Jasmína, Sofie, Amálie, Klára, Adéla, Mia a Nela.

Další chlapecká jména, která se objevují častěji než ostatní, jsou Matyáš, Matěj, Vojtěch, Tobiáš, Tomáš, Dominik, Adam a Lukáš.

To potvrzuje i skutečnost, že první letos narozené dítě v Ostravě dostalo od rodičů, kteří jsou shodou okolností oba zdravotníky, jméno Matyáš. Na svět přišel 56 minut po půlnoci 1. ledna, a to ve Fakultní nemocnici Ostrava.