V divadelní inscenaci pobaví děti kouzla se světlem

ČESKÝ KRUMLOV – Jak to vypadá a co se děje, když jdou děti spát?  Autorská inscenace režisérky Veroniky Poldauf Riedlbauchové Do hajan je sice určena dětem od tří let, ale pobaví i jejich rodiče a prarodiče.

Také dobře znáte situaci, kdy už by děti měly jít spát, ale najednou v sobě objeví netušenou zásobu energie a zjišťují, že se jim ještě ani trochu spát nechce, že? A máte z toho nejspíš stejně pramalou radost jako tatínek, který si maloval, jak je bez problémů uloží do postele. Z původně klaunské grotesky se vyklubala poetická a zábavná pohybová inscenace o dvou dětech, kde herci Petra Cicáková a Luděk Smadiš s přehledem pohlcují jeviště jen pomocí postele, peřiny, polštářů a principů skvěle zpracované stínohry, kterou jsme jako děti s oblibou hráli s lampičkou a stěnou.

Inscenaci Do hajan, která  stojí na pomezí poetického fyzického divadla a klaunské grotesky, přiveze do Městského divadla v Českém Krumlově Divadlo Drak Hradec Králové. Pod režisérským vedením Veroniky Poldauf Riedelbauchové se 13. února v 15 hodin představí Petra Cicáková, Dominik Linka a Luděk Smadiš.