Na koridoru na Přerovsku se srazily nákladní vlaky. V úseku je přerušená železniční doprava

PŘEROVSKO – Včera asi hodinu před půlnocí se na nádraží v Prosenicích na Přerovsku srazily nákladní vlaky. V důsledku srážky vykolejily 4 vozy a lokomotiva. Železniční doprava je v úseku Prosenice – Lipník nad Bečvou přerušená a místo vlaků jezdí náhradní autobusy. Dobu trvání mimořádné výluky nelze zatím přesně odhadnout.

Včera ve 22.55 hodin se v Prosenicích na Přerovsku na výhybce srazily dva nákladní vlaky. Vlaky jely ve stejném směru, jednalo se o boční srážku. V důsledku srážky vykolejily 4 vozy a lokomotiva a byla poškozena trakční podpěra. „Celkové škody na místě mimořádné události byly odhadnuty na 21 milionu korun (10 mil. trať, 11 mil. vlaky). Drážní inspekce na místě provádí šetření příčin a okolností vzniku této mimořádné události,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Následky srážky likvidují hasiči s těžkou technikou. „Na místě je 7 jednotek profesionálních i dobrovolných s těžkou technikou pod velením drážních hasičů Správy železnic,“ uvedl na Twitteru Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje.

V úseku Prosenice – Lipník nad Bečvou je přerušená železniční doprava a místo vlaků jezdí náhradní autobusy. Rychlíky jsou nahrazeny autobusy v úseku Olomouc hl.n. – Hranice na Moravě nebo Přerov – Hranice na Moravě, případně v opačném směru. Některé vlaky Pendolino nejezdí vůbec a musíte využít jiné spoje. Pokud hodláte cestovat vlakem touto tratí, určitě počítejte se zpožděním a raději si dopředu zjistěte, jestli váš spoj vůbec jede, obzvlášť pokud chcete cestovat rychlíkem. V současné chvíli se nedá odhadnout, jak dlouho bude trvat likvidace následků nehody, a tedy i omezení v železniční dopravě.