U obce Rudice na Blanensku museli hasiči vyprostit dva lidi, s mužem letěl do nemocnice vrtulník

BLANSKO – V pátek po třetí hodině odpoledne se stala dopravní nehoda dvou osobních automobilů v obci Rudice. Hasiči vyprostili dvě zaklíněné osoby a předaly je do péče záchranářů.

Operační středisko záchranné služby vyslalo v pátek odpoledne ke kolizi dvou aut u obce Rudice kromě pozemní posádky i vrtulník. „Zdravotníci ošetřili ženu s poraněními lehčího charakteru, sanitkou ji pak převezli k další péči do Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. Postarali jsme se také o muže, který utrpěl mnohočetná těžká zranění. Poskytli jsme mu kyslíkovou terapii, zaléčili jej a zafixovali,“ popsala mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Z vozu, kde byl zaklíněný, jej museli vyprostit hasiči. Vrtulník nemohl pro nevhodný terén přistát přímo u nehody, ale až na nedaleké louce. Hasiči muže po zemi transportovali k vrtulníku, a potom byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Brno. U nehody zasahovaly profesionální jednotka hasičů ze stanice Blansko společně s dobrovolnými jednotkami obcí Jedovnice a Adamov.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

foto: SDH Jedovnice

  zdroj:  ZZS JMK