V nočních hodinách spala třináctiletá dívka na autobusové zastávce

HRADEC KRÁLOVÉ – V uplynulých dnech, hlídka městských strážníků, nalezla na jedné z autobusových zastávek ležet na zemi spící dívku. Jelikož teplota vzduchu byla 6 stupňů pod nulou a dívka byla značně promrzlá, tak na místo musela přijet záchranka.

Mladistvou, která byla oblečena pouze do tepláků a mikiny se podařilo strážníkům po chvíli probudit, komunikace s ní však byla obtížná, protože byla velmi zmatená. „Strážníci zkontrolovali její zdravotní stav, zabalili ji do deky a posadili do vozidla. Vzhledem k podchlazení byli na místo přivoláni záchranáři,“ říká mluvčí městské policie Eva Kněžourová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. 

Za nějakou chvíli dívka hlídce vysvětlila, že se pohádala s rodiči a utekla z domova. Strážníkům předala telefonní číslo na matku. Ta si s úlevou oddychla, když zjistila, že byla její dcera nalezena, protože ji rodina intenzivně hledala. Žena se místo dostavila zároveň se zdravotnickou záchrannou službou a dcera jí byla předána do péče.