Vážná nehoda uzavřela silnici I/50 u Starého Hrozenkova

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Silnice I/50 od motorestu Rasová směrem na Starý Hrozenkov na Uherskohradišťsku byla dnes uzavřena kvůli vážné dopravní nehodě. Srazil se tam kamion s osobním autem, pro zraněného řidiče musel přiletět vrtulník.

K havárii došlo krátce po šesté ráno na namrzlé silnici před Starým Hrozenkovem. „Devětadvacetiletý řidič vozidla Alfa Romeo jel směrem na Uherský Brod a při průjezdu táhlé levotočivé zatáčky přejel plynule do protisměru. Tam narazil do kamionu,“ popsala nehodu policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na místo vyrazily čtyři jednotky hasičů. „Po příjezdu hasiči průzkumem zjistili, že v osobním vozidle je zaklíněn zraněný řidič. Pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení muže vytáhli ven z vraku vozidla a předali do péče posádce zdravotnické záchranné služby,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

„Při nehodě došlo k vážnému zranění řidiče vozidla Alfa Romeo, který byl letecky transportován do nemocnice v Brně. Jeho spolujezdkyni převezli záchranáři do Uherskohradišťské nemocnice. Řidič kamionu vyvázl  s lehkým zraněním,“ upřesnila Šabatová.

Kvůli zranění nebylo možné provést u řidiče osobního auta dechovou zkoušku, proto byl nařízen odběr krve. Škoda na vozidlech zatím není vyčíslena.

Silnice byla ráno zcela neprůjezdná, poté byl provoz řízen kyvadlově. „Přesné příčiny a okolnosti této události i nadále šetří dopravní policisté,“ dodala Milena Šabatová.