VIDEO: Prostějovský primátor ocenil policisty, kteří zachránili život prodavači kaprů

PROSTĚJOV – Bylo den před Štědrým dnem po půl deváté ráno a všichni se už těšili na Vánoce. Tříčlenná hlídka policistů hlídkovala v blízkosti Tesca v Prostějově, když k nim přiběhl muž, který je požádal o pomoc v souvislosti se zdravotní indispozici prodavače ryb v nedalekém stánku.

O půl deváté ráno 23. prosince se tříčlenná hlídka policistů nacházela v blízkosti Tesca na Konečné ulici v Prostějově, když k nim přiběhl muž, který je požádal o pomoc v souvislosti se zdravotní indispozicí prodavače ryb v nedalekém stánku. Mladí policisté ani na chvilku nezaváhali a běželi k místu, kde našli muže v bezvědomí. Ihned zkontrolovali jeho životní funkce, a když nenahmatali tep, zahájili masáž srdce. Jeden z nich běžel do Tesca pro defibrilátor. Ještě před příjezdem záchranářů zkolabovaného muže oživili. Sanitkou byl 53letý muž převezen do prostějovské nemocnice, kde konstatovali, že mu policisté pravděpodobně zachránili život.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„O pár minut později zavolal z vlastní iniciativy na linku 158 operátor rychlé záchranné služby, aby zasahující policisty pochválil a poděkoval jim za jejich rychlou reakci, protože muži, který zřejmě utrpěl infarkt, pravděpodobně zachránili život,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. a ve středu 12. ledna se k němu přidal i prostějovský primátor František Jura, který zachráncům předal medaile primátora. Na video z ocenění se můžete podívat pod článkem.