Zloděj v Jihlavě vykradl auto u obchodního domu, majiteli vznikla škoda 35 tisíc

JIHLAVA – Neznámý lapka zkomplikoval život majiteli osobního vozu zaparkovaného ve středu večer u obchodního domu v Jihlavě. Z vozidla během chvilky zmizely peníze, osobní věci, ale i doklady. Policie po pachateli pátrá.

Vůz zaparkovaný na ulici Jiráskova v Jihlavě si neznámý zloděj vyhlédl ve středu 12. ledna před pátou hodinou večer. „Automobil VW Sharan stál na parkovišti u obchodního domu. Pachatel se do vozidla vloupal a odcizil notebook, batoh, ve kterém byla mimo jiné peněženka s finanční hotovostí, doklady a platební karty,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Majiteli způsobil neznámý zloděj škodu ve výši 35 tisíc korun. Policisté případ řeší pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, po pachateli a odcizených věcech pátrají. „Zároveň opakovaně apelujeme na občany, aby nenechávali při odchodu v zaparkovaných vozidlech peněženky, mobilní telefony, notebooky, cennosti a zavazadla,“ dodala mluvčí.