O speciální taxi je stále větší zájem

NÁCHOD – Potřebují se dostat k lékaři nebo na nákup a nemají se tam jak dopravit, nebo je pro ně služba příliš drahá. Právě pro ně je k dispozici speciální vozidlo, které jim zastaví přímo před domem a také je doveze zpět za zvýhodněnou cenu. Dotyčná osoba musí ale splnit několik podmínek.

Od léta roku 2019 existuje ve městě služba MDS (Městská doprava seniorů), kterou využívá okolo osmi set osob a které se měsíčně uskuteční okolo čtyři sta padesáti jízd. Službu mohou využívat nejen občané starší pětašedesáti let, ale i osoby s průkazem ZTP. Další podmínkou k získání průkazu na MDS je mít trvalé bydliště na území Náchoda. Taxi jezdí ve všední den, víkendy i o svátcích, zajíždí také do příměstských částí a cena za jednu jízdu se pohybuje v rozpětí od 25 do 35 Kč. „Nejčastějším důvodem přepravy je odvoz do zdravotnického zařízení, na nákup, na návštěvu, na chatu či zahradu, ke kadeřnici, k vyřízení úředních záležitostí a zpět domů do místa bydliště,“ dodává za město Nina Adlof.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.