Aktualizace: Při čelním střetu volkswagenu a škodovky se zranili dva lidé. Zasahoval i záchranářský vrtulník

HRADECKO – Uplynulý pátek došlo, krátce před pátou hodinou odpolední, na silnici III. třídy v obci Kosičky k dopravní nehodě dvou osobních aut. Hradečtí policisté, kteří vyšetřují tuto událost, dnes sdělili další informace.

O nehodě jsme vás informovali v článku: Při střetu dvou osobních aut se zranili dva lidé. Na místo museli hasiči i záchranka. „K nehodě došlo pravděpodobně tak, že řidič auta značky VW Passat jedoucí od Kosiček k silnici I/11 při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal smyk, přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem značky Škoda Favorit,“ říká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. 

Při bouračce se zranila 52letá řidička škodovky, která musela být letecky transportována do nemocnice. Zranil se také 35letý šofér volkswagenu, který byl posádkou zdravotnické záchranné služby odvezen do zdravotnického zařízení. Muž se na místě podrobil dechové zkoušce, která ukázala negativní výsledek, z důvodu zranění řidičky, byl u ní nařízen odběr krve.

Na vozidle Volkswagen Passat je odhadnuta škoda na 80 tisíc, na favoritu na 20 tisíc korun.