Děti z kroměřížské základky získaly za sběr starých telefonů 17 tisíc pro zlínskou zoo

KROMĚŘÍŽ – Skvělou práci odvedly děti z kroměřížské Základní školy Slovan. Spolu se zaměstnanci školy mezi sebou vybraly 572 starých mobilních telefonů k recyklaci. Získané peníze se rozhodly věnovat ohroženým zvířatům ve zlínské zoo.

Za každý odevzdaný mobil škola dostala 30 korun, celkem se tak vybralo 17 160 korun. Školní parlament poté zvolil projekt, který děti podpoří. „Žáci chtěli zůstat u tématu s ekologickým zaměřením, zmíněná částka proto poputuje do Zoo Zlín. Určená je na podporu chovu ohrožené pandy červené a mláděte slona afrického, které se v zoo narodilo loni v červnu a chovatelé jej pojmenovali Zyqarri, což znamená Anděl,“ uvedl místostarosta Kroměříže Vít Peštuka.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Sběr starých telefonů byl přínosný nejen pro zoo, ale i pro děti, které si uvědomily smysl recyklace. „Všechna zařízení se opravdu zrecyklují. Telefony nepatří do popelnice ani na skládku, ale zaslouží si odbornou recyklaci a nový život v novém výrobku,“ upozornil Daniel Hladilín, regionální manažer kolektivního systému zpětného odběru elektrozařízení ASEKOL pro Jihomoravský a Zlínský kraj.