Jihlavský tunel bude dva měsíce mimo provoz. Řidiče čekají objízdné trasy

JIHLAVA – Tunel Jihlava, který funguje od roku 2004, čekají letos velké opravy. Začnou v měsíci dubnu, dokončeny by měly být v červnu. Po celou dobu bude tunel uzavřen a doprava převedena na objízdné trasy.

Práce budou probíhat za úplné uzavírky tunelu po dobu osmi týdnů. Podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic ČR Martina Bučka je to o dva týdny méně proti předpokladu danému projektovou dokumentací. Doprava bude po tu dobu odkloněna na objízdné trasy.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Silničáři se v rámci oprav zaměří především na stavební a technologické závady tunelu. „Konkrétně bude provedena oprava stavební části tunelu, úprava svodidel a doplnění tlumičů nárazu. Technologická část zahrnuje sanaci rozvodny a kabelových rozvodů nízkého napětí, zdrojů nepřerušované dodávky energie, uzemňovací soustavy nebo osvětlení, řídicího systému, dopravního systému, televizního CCTV systému, elektronického požárního systému, elektronického zabezpečovacího systému a SOS hlásek,“ vysvětluje Martin Buček.

Jihlavský tunel se nachází na silnici I/38, je tedy součástí obchvatu města. Jde o jednotubusový dvoupruhový tunel o délce tři sta čtyři metrů s průjezdným profilem téměř pět metrů. Opravy tunelu, které vyjdou na čtyřiapadesát milionů korun, provede společnost Energovod CZ.