K plamenům ohně, které šlehaly z oken rodinného domu, muselo přispěchat pět hasičských jednotek

RYCHNOVSKO – Uplynulou neděli došlo krátce před sedmou hodinou večerní v Jiráskově ulici v Rychnově nad Kněžnou k ničivému požáru, který nemilosrdně likvidoval kuchyň v přízemí domu. Zplodiny z hoření a značné teplo poškodily i další část objektu.

„Pod kontrolu dostali hasiči požár po 19. hodině, dále vyhledávali uvnitř objektu skrytá ohniska, prováděli kontrolní měření pomocí termokamery, rozebírali částečně prohořelé stropy a vynášeli z domu různé předměty,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová. Zplodinami byl značně zasažen prostor půdy a proto musela být odvětrávána. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu těsně před 21. hodinou.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. 

Na místě prohlédla majitele domu posádka záchranky, která ho poté ponechala na místě, jelikož neutrpěl žádná zranění. Zároveň mu byla nařízena dohlídka nad požářištěm. Celková výše škody a důvod proč k požáru došlo, bude v šetření v dnešních dopoledních hodinách.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnov nad Kněžnou a dobrovolné jednotky z Rychnova nad Kněžnou, Solnice, Častolovic a Vamberka.

Aktualizace: 

Plameny ohně způsobily škodu za jeden milion korun, hasiči ochránili hodnoty za zhruba 3 miliony korun. „Příčinou požáru byla nedbalost při zacházení s lithium-iontovým akumulátorem (Li-Ion baterie). Požár vznikl jako následek  neodborného zásahu do akumulátoru. V této souvislosti veřejnosti radíme, nemají-li uživatelé odbornou znalost a způsobilost, podobných neodborných zásahů by se měli určitě vyvarovat a dále by měli používat jen schválené napájecí zdroje,“ dodala dnes odpoledne Martina Götzová.