Plot se hroutí, areál čeká kácení stromů

NÁCHODSKO – Město se pouští do celkové rekonstrukce silnice, dojít by mělo i na oplocení přilehlého hřiště, které se ukázalo být značně nevyhovující. Problém se vyskytl se vzrostlými stromy, které se nepodaří žádným způsobem zachránit.

Vzhledem k plánované rekonstrukci Masarykovy třídy v Broumově bude muset být opraven plot u dětského hřiště, který je v havarijním stavu. K opravám by mělo dojít v únoru, počítá se i s opěrnými zdmi. Bude však nutné zasáhnout do zeleně, stromy v blízkosti plotu budou muset být vykáceny. Do areálu hřiště ve výsledku poputuje investice ve výši dvou a půl milionu korun. „Součástí povolení kácení však bude i plán náhradní výsadby, která bude provedena jak v areálu dětského hřiště k přímé náhradě stromů zde vykácených, tak i v dalších, odborníky vybraných, lokalitách na území Broumova,“ dodává za město Ondřej Marek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.