Řidič se srazil s linkovým autobusem a zůstal viset nad svahem

ŠTÍTECKO – Jízdu na namrzlé silnici nezvládl v sobotu pětačtyřicetiletý řidič Dacie Duster na Štítecku. V mírné zatáčce jel příliš rychle, dostal smyk a narazil do protijedoucího autobusu. Po střetu bylo jeho auto odhozeno k pravému okraji silnice tak, že část vozu zůstala viset nad svahem. Při nehodě se lehce zranil řidič osobního vozu a jedna z cestujících v autobuse.

V sobotu 15. ledna kolem třinácté hodiny se na silnici mezi Janoušovem a Bušínem na Štítecku srazilo osobní auto s linkovým autobusem. Pětačtyřicetiletý řidič jel s Dacií Duster od Janoušova směrem na Bušín. „Když projížděl mírnou táhlou pravotočivou zatáčku, nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, stavu komunikace, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat. V důsledku toho dostal při brzdění na namrzlém povrchu komunikace smyk, který nezvládl,“ objasnila příčinu nehody policejní mluvčí Marie Šafářová. Řidič se dostal do protisměru, kde narazil do protijedoucího autobusu. Po střetu bylo jeho auto odhozeno k pravému okraji silnice tak, že zadní část vozu zůstala viset nad svahem. Alkohol policisté u obou řidičů vyloučili dechovými zkouškami. Při nehodě byl lehce zraněn řidič osobního vozu a jedna ze šesti cestujících v autobuse. Škoda na Dacii byla předběžně vyčíslená na 150 tisíc korun a na autobusu na 80 tisíc korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.