Zažijte výstřední putování světem na besedě s cestovatelem

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Jaké to je ztroskotat s dřevěnou bárkou u somálských hranic, zavítat na ostrovy afrických narkobaronů, nebo pašovat ploštice z Karibiku? Nejen toto zažijete s vědcem a cestovatelem Juliem Lukešem v pořadu EXOToulky světem – 30 let zážitků ze 100 zemí.

Julius Lukeš je lékař, vědec a cestovatel, který se od malička toulá mezi kontinenty. S dobrodružně založenými rodiči, kteří jej naučili milovat akční styl života za hubičku, strávil část dětství v Holandsku a Kalifornii se zastávkami v Mexiku a Asii. Nyní vás vezme na výstřední putování světem, během něhož poznáte, jaké to je ztroskotat s dřevěnou bárkou u somálských hranic, pašovat ploštice z Karibiku, zavítat na ostrovy afrických narkobaronů, chytit horečku dengue, stát se miliardářem v Německu, nebo očkovat psy proti vzteklině v Keni.

Nechte si představit ty nejdivočejší zážitky ze 105 zemí světa s důvtipem autorovi vlastním. Navrch se vám jistě dostane i pár tipů a triků, kterým se na své cestě naučil. Možná se potom vyhnete žahnutí nejjedovatější medúzou na světě. Beseda s Juliem Lukešem EXOToulky světem – 30 let zážitků ze 100 zemí začíná v českobudějovickém Metropolu 27. února v 19 hodin.