Noční můra rodičů: V Havířově odešly ze školky dvě děti, aniž si toho někdo všiml

HAVÍŘOV – Vedení města Havířova již přijalo opatření v souvislosti se situací, při které na začátku ledna z mateřské školy Petřvaldská v městské části Šumbark odešli nepozorovaně dva tříletí chlapečci.

Školka se nachází v sídlištní zástavbě. Děti si v době incidentu hrály na zahradě, přičemž dva chlapečci opustili zahradu a vydali se přes silnici do nedalekého supermarketu. Odchod dětem ze zahrady umožnila patrně nezamčená brána, která zůstala otevřená kvůli zásobování školky. Pedagogický dozor dětí si odchodu chlapců ihned nevšiml.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Chlapci se ze školky vydali do nedaleké prodejny potravin. Tam si zaměstnankyně obchodu všimla, že děti jsou v prodejně několik minut samotné bez doprovodu dospělého. Po konzultaci s dalším personálem obchodu děti odvedla na blízkou služebnu Městské polici a případ dořešili havířovští strážníci.

„Tento incident je nepřípustný. Ihned po události jsme začali řešit, jak zabránit podobným situacím v budoucnu,“ uvedla havířovská náměstkyně primátora Jana Feberová.

Podle Feberové bylo kontrolou na místě zjištěno, že je bezpečnost ve školce řešená špatně. Zejména kvůli zahradě běžně otevřené pro veřejnost a také kvůli stále otevřené zásobovací bráně.

Vedení města jako první krok nápravy ihned nařídilo, že se ve školce musí striktně dohlížet na pečlivé uzamykání všech bran po každém příchozím člověku, a také po každém přijíždějícím a odjíždějícím automobilu.