Silné poryvy větru si vyžádaly na severu Moravy desítky výjezdů hasičů

OSTRAVA – Vyvrácené stromy, utržené kusy střech a spoušť z polámaných větví. Takové následky za sebou zanechal silný vítr, který se v pondělí 17. ledna prohnal Moravskoslezským krajem.

„Od včerejšího poledne do čtvrté hodiny odpolední jsme museli v celém kraji vyjet ke čtyřem desítkám případů, kdy jsme likvidovali následky poryvů silného větru,“ sdělil mluvčí krajských hasičů, Lukáš Popp.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nejčastěji hasiči ze silnic a veřejných prostranství odstraňovali popadané větve, polámané a vyvrácené stromy. V jednom případě hasiči také pomohli majiteli domu provizorně opravit plechovou střešní krytinu, kterou poškodil nárazový vítr.

„V ostravském Přívoze spadl strom na zaparkovanou dodávku a opřel se o bytový dům. Hasiči na místě použili k odstranění stromu automobilovou plošinu, ze které postupně odřezávali spadlý strom, který si předtím uvázali na hydraulické rameno vyprošťovacího automobilu,“ popisuje jedno z včerejších dramat mluvčí hasičů.

Nejvíce výjezdů, konkrétně deset, měli hasiči právě v Ostravě. V Karviné řešili následky větru devětkrát, a osmkrát ve Frýdku-Místku.