Brno dostalo darem přikrývky za 900 tisíc korun, využijí je domovy pro seniory i ubytovny

BRNO – Od spolku Oidipus obdrželo Brno 1224 kusů přikrývek v hodnotě přes 900 tisíc korun. Využije je ve svých sociálních službách, jako jsou například domovy pro seniory nebo ubytovny pro matky s dětmi.

„Pandemie covidu, s níž se potýkáme téměř dva roky, přinesla zvýšenou solidaritu. Narostl tak počet donátorů, díky nimž jsme dostali například ochranné pomůcky, potraviny nebo postele. Ale dar přikrývek v hodnotě přes 900 tisíc korun, které využije město a jeho organizace v sociálních službách, bych se nebála označit za velkorysý,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková. Město ihned oslovilo své příspěvkové organizace a setkalo se s pozitivním ohlasem. Přes 60 % přikrývek poputuje do domovů pro seniory, zbytek využijí centra sociálních služeb pro děti s postižením, azylové domy, noclehárny, ubytovny pro matky s dětmi nebo romské středisko DROM.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Důležité je, že takové zboží sociální služby každé dva až tři roky obměňují a nakupují nové, například z hygienických důvodů, díky daru tak můžou ušetřené finance investovat do dalších potřebných věcí. Oidipus navíc ještě daruje dalších 372 přikrývek v hodnotě 300 tisíc korun Armádě spásy. Spolek dlouhodobě podporuje veřejně prospěšné projekty, zejména v oboru zdravotnictví. Zaměřuje se na veřejné instituce a jejich organizace, které poskytují služby pro sociálně znevýhodněné osoby.