Dostal smyk a otočil auto na bok. Řidič riskoval na letních gumách!

JIHLAVA – Spoléhat na to, že na letních pneumatikách zvládne zimní sezónu, se včera ráno nevyplatilo řidiči Mercedesu na Jihlavsku. Na zledovatělé vozovce dostal smyk a skončil s vozidlem na boku mimo silnici. Při nehodě utrpěl zranění, se kterým musel být ošetřen v nemocnici.

Nehoda se stala v úterý 18. ledna kolem osmé hodiny ráno mezi Hojkovem a Dušejovem na křižovatce označené dopravní značkou. „Třiatřicetiletý řidič osobního vozidla značky Mercedes nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a nejel při pravém okraji vozovky, kdy dostal s vozidlem smyk, při kterém skončilo vozidlo na levém boku mimo komunikaci,“ informovala mluvčí policie Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Řidič byl při nehodě zraněn, po vyšetření lékařem jej záchranáři převezli k dalšímu ošetření do nemocnice. Test na alkohol měl negativní. Závažným prohřeškem se ale ukázal stav vozidla, které nemělo povinné zimní pneumatiky. Škoda na vozidle přesáhla 80 tisíc korun.

„Řidič je povinen na vozidle užít zimní pneumatiky v období od 1. listopadu do 31. března, pokud se na vozovce nachází souvislá vrstva sněhu, ledu či námraza nebo lze vzhledem k povětrnostním podmínkám takové jevy předpokládat,“ uvedla mluvčí. Řidičům, kteří toto nerespektují, mohou policisté uložit pokutu až dva tisíce korun. „Pokud by řidič jízdou na nevhodných pneumatikách ohrožoval bezpečnost a plynulost silničního provozu, mohou policisté zakázat řidiči další jízdu s tímto vozidlem,“ dodala Dana Čírtková.