Kroměřížský Děvín hlídá další kamera

KROMĚŘÍŽ – Na problémovou lokalitu v Albertově ulici dohlíží další kamera. Tentokrát ji městská policie umístila na střechu domu č. p. 3883, známý jako Děvín. Díky širšímu záběru může případné přestupky monitorovat ze všech stran.

Děvín obývají především sociálně slabší lidé. Městská policie k němu dříve vyjížděla prakticky obden, nejčastěji kvůli rušení nočního klidu, narušování občanského soužití a dopravním přestupkům. V minulých třech letech ale výjezdů ubylo. Dílem je to i tím, že majitel většiny bytů spolupracuje a problémovým nájemníkům neprodlužuje smlouvy. „V poslední době se ale situace opět mění k horšímu a výjezdů přibývá. Městskou policii volají zpravidla sami obyvatelé Děvína, kteří si obvykle stěžují na hlasitou hudbu a hluk z oslav u svých sousedů,“ sdělil ředitel městské policie Libor Kubiš.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Díky kameře se už například podařilo odhalit auto, které parkovalo před Děvínem v zákazu vjezdu. Řidič sice před příjezdem hlídky z ulice Albertova stihl odjet, ale hlídka ho po chvíli zastavila v ulici Za Květnou zahradou. „Na žádost strážníků o předložení dokladů uvedl, že je zapomněl doma a hlídce svou totožnost sdělil ústně. Po ověření strážníci zjistili, že dotyčný má zakázáno řízení motorových vozidel na území České republiky. Devětadvacetiletý muž tak naplnil skutkovou podstatu trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, a proto byl předán k dalšímu šetření hlídce Policie ČR,“ vylíčil Kubiš.