Nájemníky v panelovém domě v Kralupech polekal soused se zbraní

MĚLNÍK – Po panelovém domě v Kralupech nad Vltavou se kolem třetí odpoledne pohyboval jeden z nájemníků se střelnou zbraní. Sousedé v obavách zavolali policii.

Držitelé airsoftových zbraní mnohdy nedbají na zákon o zbraních a střelivu a nerespektují zákaz tyto zbraně nosit viditelně na veřejnosti. Takovým jednáním mohou ovšem u spoluobčanů vzbudit bezprostřední pocit ohrožení a zároveň tím uvádějí do stavu plné pohotovosti bezpečnostní složky.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Po ohlášení na tísňovou linku dům a jeho prostory prohlédly policejní hlídky, muž se ale zřejmě zavřel ve svém bytě. Na místo proto zamířila i zásahová jednotka.

Krátce po 17. hodině policie uvedla, že zásahová jednotka již nájemníka – 25letého muže v bytě zadržela a zajistila u něj krátké i dlouhé airsoftové zbraně. Hlídky muže převezli na policejní oddělení. Postih za přestupek podle zákona o zbraních a střelivu může být až do výše 30 000 korun, včetně možnosti propadnutí zbraně.