Neznámý vandal počmáral v Jihlavě desítku domů. Policisté hledají svědky

JIHLAVA – Řádění vandala, který před vánočními prázdninami poničil v Jihlavě řadu budov, prověřují v těchto dnech policisté. Při pátrání po neznámém pachateli se obracejí na případné svědky, kteří si v okolí domů všimli čehokoliv podezřelého.

K případu došlo v prosinci loňského roku, krátce před vánočními prázdninami. „V době od úterního večera 21. prosince do následujícího středečního dopoledne poškodil pachatel na ulici Fibichova fasádu více než desítky budov. Předběžně vyčíslená škoda přesáhla částku padesát tisíc korun. Jednalo se nakreslené čáry a nápisy jako „JULIE“, „JULIA“ a „KUNŠTY“ modré barvy,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Policisté se při pátrání nyní obracejí na veřejnost. „Žádáme svědky, kteří si na ulici Fibichova, případně v jejím okolí všimli v době, kdy k činu došlo, podezřelé osoby (osob) poškozující omítky budov, aby se přihlásili na tísňové lince 158,“ dodala mluvčí.