Novoroční koncert odstartuje kulturní rok v Rožnově

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Novoroční koncert Kvarteta Martinů zahájí další rok plný akcí v Rožnově pod Radhoštěm. Těšit se můžete na oblíbené folkrockování, koncerty na nádvoří Brillovky či cestovatelské přednášky.

V úterý 25. ledna proběhne v sále Základní umělecké školy novoroční koncert hudebního uskupení Kvarteto Martinů, které doplní novoroční přípitek starosty města. Na koncertě zazní dvoje housle, viola a violoncello, které odstartují kulturní rok plný kvalitních představení v podání rožnovského Téčka. Těšit se tak můžete na třiatřicáté pokračování Valašského folkrockování, na kterém vystoupí Jablkoň, Hrdza a velkým lákadlem je Janek Ledecký. Na závěr zahrají Laura a její tygři.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Chybět nebudou ani letní koncerty na nádvoří Brillovky, kde se představí poprocková kapela Pekař, irští Delta Fuze, Kateřina Marie Tichá & Bandjeez. V září si nenechte ujít Valašské zkušebny – přehlídku tradičních lokálních kapel s mimorožnovskými hosty.

Po celý rok bude Téčko přinášet koncerty vážné hudby v cyklu Kruh přátel hudby, hvězdami budou také tanečníci z Ondráše. V městském parku budou k vidění sochy od Kateřiny Komm, Nikoly Emmy Ryšavé či Lindy Wrong Páleníkové. V říjnu proběhne Jazzmenu s hlavní představitelkou Janou Koubkovou. Pokračovat budou i přednášky v rámci cyklu Klub cestovatelů, přijedou také známá herecká jména v průběhu letošní divadelní sezóny.