Šternberská nemocnice staví nové pracoviště magnetické rezonance

ŠTERNBERK – V areálu Nemocnice AGEL Šternberk probíhá výstavba nového pracoviště magnetické rezonance. Rekonstrukce pavilonu H přinese nejen zkvalitnění služeb pacientům, ale také nové prostory. Právě tady bude nové pracoviště umístěno.

Od dubna roku 2023 budou moci obyvatelé Šternberka a blízkého okolí využívat služeb nového pracoviště magnetické rezonance. Pracoviště bude umístěno v pavilonu H, který prochází rekonstrukcí téměř celé budovy. Ta začala na konci loňského října a její konec je naplánován na přelom října a listopadu 2022. „Přestože stavební práce skončí letos na podzim, budeme potřebovat nějaký čas na instalaci nového přístroje a dalšího vybavení,“ vysvětluje hlavní správce Nemocnice AGEL Šternberk Pavel Špunar.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Stavební práce nijak neomezují návštěvníky a pacienty nemocnice. Před rekonstrukcí byly v budově H prostory prádelny a dílna údržby. Naopak po dokončení všech prací, pocítí pacienti zlepšení služeb, jelikož v budově vznikne také nové občerstvení pro pacienty a jejich návštěvy. Ve spodní části budovy bude také nové technické zázemí pro údržbu. „Je pravdou, že v přední části rekonstruované budovy je nyní lékárna, ale ta jako jediná nebude stavebními pracemi dotčena. Pacienti se nemusí obávat žádných změn a omezení,“ potvrzuje správce nemocnice.

Špičkové pracoviště magnetické rezonance bude v Nemocnici AGEL Šternberk novinkou. „Věřím, že nové pracoviště ocení zejména pacienti z blízkého okolí, kteří už nebudou muset zdlouhavě cestovat za vysoce speciálním vyšetřením do jiných zdravotnických zařízení. Odpadne také delší čekací doba k vyšetření,“ říká Pavel Špunar. Nemocnice v loňském roce pořídila také nový CT přístroj, ale výhoda magnetické rezonance spočívá ve vyšší schopnosti rozlišení složek měkkých tkání bez přítomnosti rentgenového záření.

Cena samotného přístroje magnetické rezonance se pohybuje v řádech desítek milionů korun, už v loňském roce nemocnice investovala do svého vybavení, kdy pořídila nové přístroje za více než 21milionů korun. Cena stavebních prací se vyšplhá k částce 35 milionů korun a jedná se o investici Olomouckého kraje.